Центр туризму і краєзнавства "Горицвіт"
Категории
Облако тегов
фото наші розробки змагання
Календарь
«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Главная » 2013 » Март » 13 » Актуальність ідей педагога-творця
13:59
Актуальність ідей педагога-творця

Актуальність ідей педагога-творця

 

Ідеї Антона Макаренка –

скарбниця української педагогіки…

Борис Жебровський

 

6 березня 2013 року в Київському міському будинку учителя проведено урочисте зібрання науково-педагогічної громадськості міста Києва та Київської області, присвячене 125-й річниці від дня народження А. С. Макаренка. В урочистостях взяли участь заступник Міністра освіти і науки України Борис Жебровський та віце-президент Національної академії педагогічних наук України Андрій Гуржій.

Борис Жебровський передав вітання науковцям та педагогам від Міністра освіти і науки України Дмитра Табачника та оголосив урочисте зібрання відкритим.

«Сьогодні ми святкуємо ювілей людини, яка залишилася в історії педагогіки, яка не лише в теорії, а й на практиці створила такі заклади, моделі виховання й освіти, що виявилися розрахованими на велике майбутнє, на багато років вперед. Макаренко – це педагогіка «на виріст», – зазначив заступник Міністра. – «Багато хто з нас, відчуваючи себе безпорадним у деяких питаннях роботи з новим поколінням, звертається до цієї спадщини».

Також Борис Жебровський закликав педагогів та науковців, хто має сучасні розробки з тематики реалізації ідей Антона Макаренка, брати участь у створенні експериментальних проектів всеукраїнського рівня. «Ми, українці, можемо пишатися, що у світі знають Антона Семеновича Макаренка. І для нас це скарбниця української педагогіки», –підсумував він.

Серед доповідачів: директор Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України Іван Зязюн («Психопедагогічна концепція А.С. Макаренка»), завідувач лабораторії історії педагогіки Інституту педагогіки НАПН України Наталія Дічек («Новаторський внесок Антона Макаренка у «зняття» проблеми моральної дефективності»), директор Київського професійно-педагогічного коледжу імені Антона Макаренка Ольга Щербак, провідний науковий співробітник Педагогічного музею НАПН України Олександр Міхно («Психологічні погляди А.С. Макаренка»).

Серед учасників урочистостей представник центру туризму і краєзнавства «Горицвіт» м. Дніпродзержинська – методист з туристсько-краєзнавчої роботи А.Клєвцова. До речі, готуються і будуть проведені найближчим часом в ЦТК «Горицвіт» педчитання, присвячені 125-й річниці від дня народження
Антона Макаренка.

Також учасники урочистостей взяли участь у відкритті виставки «Педагог-творець», присвяченої 125-ї річниці від дня народження А.С. Макаренка, а наприкінці заходу переглянули святковий концерт за участю народних художніх колективів міста Києва.

Детальніше на http://www.mon.gov.ua/ua/news/5648-ideyi-antona-makarenka--skarbnitsya-ukrayinskoyi-pedagogiki,--boris-geebrovskiy

Колектив ЦТК «Горицвіт» пропонує бажаючим (педколективам і окремим категоріям педагогів) екскурсії до м. Києва з відвідуванням «Музею педагогічної освіти», що відзначає 110 річницю створення та «Педагогічного музею», де розташована виставка, присвячена 125-ї річниці від дня народження А.С. Макаренка, а також екскурсію до Верховної ради України.






Просмотров: 419 | Добавил: CTKgoricvet | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
ЦТК "Горицвіт"
Архив записей